Welk type zakelijke laptops mogen jouw medewerker gebruiken
🕐 1,5 minuut lezen
Met enige regelmaat krijgen wij vragen over welke zakelijke laptop te kiezen. Welke zakelijk laptop voor een nieuwe medewerker? Welke laptop ter vervanging van de huidige werkplekken? Nog vaker horen we de reactie op de prijs. “Bij de Mediamarkt zijn laptops veel goedkoper!?” En daar zit de crux. Bij de aanschaf van een laptop kan je inderdaad kiezen tussen een zakelijke laptop of een consumentenlaptop. Op het eerste gezicht lijken ze sterk op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Hieronder 6 redenen om verder te kijken dan alleen prijs:
REDEN 1: WINDOWS PRO VS. WINDOWS HOME
Het grote verschil tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro is de beveiliging van het besturingssysteem. Windows 10 Pro beschermt jouw laptop en data vele malen beter. Bovendien is een Windows 10 Pro laptop te koppelen aan een domein wat bij een Windows 10 Home apparaat niet mogelijk is. Ook heeft Windows 10 Pro handige features als Remote Desktop om op afstand verbinding te maken met een andere pc op kantoor.
REDEN 2: BEVEILIGING
Het is van groot belang dat bedrijfslaptops aan de hoogste beveiligingseisen voldoen. De standaard antivirusbescherming van consumentenlaptops is daarvoor onvoldoende. Als hij gestolen wordt, ligt jouw bedrijfsdata op straat. Om dit te voorkomen zijn de meeste zakelijke laptops uitgerust met een zogenoemde Trusted Platform Module (TPM). Deze module versleutelt de laptop en zorgt ervoor dat data bijna niet te kraken is.
REDEN 3: ACCU ZAKKELIJKE LAPTOP
Accu’s van zakelijke laptops gaan vaak langer mee. Handig voor als je medewerkers ook flexibel willen werken. Bij veel zakelijke laptops kan de accu eenvoudig vervangen worden.
REDEN 4: AANSLUITMOGELIJKHEDEN
Zakelijke- en consumentenlaptops hebben vaak totaal verschillende aansluitmogelijkheden. Steeds vaker voorzien wij de zakelijke werkplek van een zogenaamde portreplicator (opvolger van dockingstation). Op deze manier sluit je eenvoudig en snel extra beeldschermen, een toetsenbord en externe muis aan. Ook zorgt een portreplicator ervoor dat je laptop wordt opgeladen. Het grootste voordeel van een portreplicator ten opzichte van een dockingstation: meerdere type laptops kunnen worden aangesloten op één type portreplicator. Dit maakt de flexibele werkplek nog flexibeler.
REDEN 5: DESIGN
Natuurlijk gaat het bij een zakelijke laptop vooral om de functionaliteit, maar het oog wil ook wat. Er zijn genoeg bedrijven die met de uitstraling van hun werkplek een statement willen maken. Denk alleen maar eens aan de populariteit van Apple onder zakelijke gebruikers. Oorspronkelijk waren het vooral consumentenlaptops die met prachtige designs kwamen, maar ook de zakelijke laptop is de afgelopen jaren bezig met een serieuze inhaalslag. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Fujitsu Lifebook u939 red of de Microsoft Surface Pro.
REDEN 6: MATERIAAL & BOUWKWALITEIT
Aangezien een bedrijfslaptop vaker wordt verplaatst dan een laptop voor privégebruik spelen materiaal en bouwkwaliteit ook een belangrijke rol. Zeker als er flexibel gewerkt wordt. De laptop moet dus tegen een stootje kunnen. Zakelijke laptops zijn hierop berekend en gaan niet direct kapot als ze vallen. Sommige modellen kunnen er zelfs tegen als er een kop koffie overheen gaat.
Redenen genoeg om je goed voor te laten lichten bij de aanschaf van nieuwe werkplekken. Vanuit Fastbyte stellen factoren als gebruiksgemak, veiligheid en continuïteit centraal bij het inrichten van de (digitale) werkplek. Ook kijken we naar de wensen van de organisatie en adviseren vanuit een IT-perspectief dan een bepaald merk en type laptop. Ook op dit gebied is Fastbyte dé ICT-partner. Wij zeggen niet voor niets: “JOUW WERKPLEK, GEWOON GOED GEREGELD!”
Bronnen:
www.ikwilmobielwerken.nl/orienteren/zakelijke-laptop-of-consumentenlaptop-de-verschillen/
< Naar het kennisbank overzicht
Vond je dit interessant?
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!