Webinar Email Security Fastbyte en Barracuda

🕐 45 minuten kijken

Tijdens dit webinar leer je alles over huidige emailbedreigingen en hoe jouw organisatie hier tegen te beschermen.

Bekijk het webinar op YouTube.

Onze digitale samenleving biedt veel mogelijkheden, maar brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Een veilige ICT omgeving is belangrijker dan ooit. Jij wilt natuurlijk niet dat jouw data op straat komt te liggen of dat jouw bedrijf wordt gegijzeld met ransomware. Naast operationele onrust en omzetverlies kan dit ook zorgen voor grote reputatieschade.

Email is nog steeds een van de meest gebruikte methodes die cybercriminelen gebruiken om jouw bedrijf te ontregelen.

Phishing, gijzelsoftware (ransomware), CEO-fraude, email-hijacking en social engineering zijn hierbij een aantal kernwoorden die je ook veel in de media terugleest.

Laat je door Nico Bosschaert, werkzaam bij email beveiligingsspecialist Barracuda Networks op de hoogte brengen over de courante cyber bedreigingen. Natuurlijk vertelt hij ook hoe je je hiertegen kunt wapenen met state-of-the art oplossingen en tactieken. Barracuda is dit jaar door Dutch IT Channel uitgeroepen tot ‘meest innovatieve software’ producent van 2019!

Fastbyte is specialist op het gebied van de producten van Barracuda. Wil je meer weten hoe je deze ter bescherming van jouw organisatie in kan zetten? Neem contact op met ons team: 030-6000 600 of via ons contactformulier.

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu op de ‘Fastbyte Update’ en ontvang maandelijks relevante ICT informatie en tips uit de praktijk via email. Mis dit niet!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Coronavirus gerelateerde phishing ligt op de loer

🕐 4 minuten lezen

4 simpele tips om coronavirus gerelateerde pishing te herkennen.

Terwijl de wereld worstelt met het coronavirus , profiteren cyber aanvallers hiervan. Onze partner Barracuda merkt een alarmerende toename van het aantal coronavirus gerelateerde spear-phishing aanvallen sinds januari. Zij hebben sinds eind februari 2020 een piek (+667 procent!) in dit soort aanvallen waargenomen.

De cybercriminelen maken gebruik van de gangbare phishing-tactieken. Ook een toenemend aantal campagnes gebruiken het coronavirus als lokmiddel om gebruikers te verleiden. Als doel te profiteren van de angst en de onzekerheid van hun slachtoffers. Waarna ze malware verspreiden om inloggegevens en cruciale data te stelen.

coronavirus phishing

Hoe jezelf te beschermen tegen coronavirus phishing?

Hoewel coronavirus phishing e-mails nieuw zijn, zijn dezelfde voorzorgsmaatregelen voor e-mailbeveiliging nog steeds van toepassing:

  • Wees op je hoede voor e-mails die je aansturen om bijlagen te openen of op koppelingen te klikken. Anti-malware- en anti-phishing-oplossingen kunnen vooral nuttig zijn om te voorkomen dat kwaadaardige e-mails en payloads de beoogde ontvangers bereiken. Maar zelfs met dergelijke beveiligingen moet er altijd voorzichtigheid worden betracht, omdat geen enkele oplossing alles vangt.
  • Kijk ook  uit voor alle communicatie, die beweert afkomstig te zijn van bronnen, waar je normaal gesproken geen e-mails van zou ontvangen. Dit zijn waarschijnlijk phishing pogingen. Het RIVM zal bijvoorbeeld geen e-mails sturen naar iemand, die nog niet regelmatig e-mails van hen ontvangt.
  • Wees voorzichtig met openen van e-mails van organisaties waarmee je regelmatig communiceert. Het imiteren van een merk komt vrij vaak voor bij coronavirus-gerelateerde e-mailaanvallen.
  • Tot slot is een veel voorkomende tactiek voor coronavirus-gerelateerde oplichting ‘het vragen om donaties’.  Om te voorkomen, dat je het slachtoffer wordt, kun je beter niet reageren op deze e-mailverzoeken.  Zoek in plaats daarvan zelf naar geloofwaardige liefdadigheidsinstellingen en doneer direct via hen.

Fastbyte is specialist op het gebied van de producten van Barracuda. Is jouw ICT beheer op orde? Wij bieden ICT oplossing die voldoet aan jouw behoefte, gewoon zoals jij het wilt. Neem gerust contact met ons op.

 

LEES OOK:

Phishing hoe doen cybercriminelen het?

5 tips om phishing te voorkomen

 

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

De ergonomie van het thuiswerken

🕐 2 minuten lezen

Wanneer we spreken over de werkplek, hebben we het niet alleen over de hardware, de software en de mindset, die ervoor zorgt dat je attent bent op cyber bedreigingen.  Ook moet je nadenken over je werkhouding terwijl je aan het thuiswerken bent. Hoe richt je jouw werkplek thuis het beste in? zelfs als je over beperkte middelen beschikt?

De beste plek in huis om te thuiswerken?

Idealiter zit je in een aparte kamer, waar je de deur achter je kunt dichttrekken voor geen afleidingen. Als je geen aparte kamer hebt, maak dan een hoekje in de woonkamer, die speciaal voor je werk is.

Wat is een goede werkhouding?

De ideale ergonomische wereld heeft een verstelbaar bureau, bureaustoel, een los toetsenbord en muis. Maar de praktijk is anders, want grote kans dat je niet over verstelbaar materiaal beschikt en met een eettafelstoel aan een te hoge tafel zit.

Essentie van een los toetsenbord en muis

Het belangrijkste is om een los toetsenbord aan te schaffen, want als je rechtstreeks op je laptop werkt  zit je scherm veel te laag en belast je jouw nek. Zet bijvoorbeeld je laptop op een stapel boeken of op een standaard en typ op een los toetsenbord. Werk je toch direct op je laptop? Zet de laptop dan liever wat dichterbij, in plaats van dat je naar voren gaat buigen om het scherm goed te zien. Ga niet hangen. Probeer altijd recht te blijven zitten, tegen de rugleuning aan.

Hoogte van je bureau/tafel 

Aan een te hoge tafel werken is slecht voor je schouders. Heb je wel een bureaustoel? Zet die dan zo hoog, zodat je onderarmen op dezelfde hoogte zijn als de tafel. Zo kunnen je schouders zich veel beter ontspannen. Zet eventueel je voeten op een doosje of een kratje.

Heb je geen bureaustoel, maar zit je op een eetkamerstoel? Ga dan op een paar kussens zitten, zodat je toch hoger zit. En als je geen armleuningen hebt, moet je zo dicht mogelijk bij de tafel aanschuiven. Zodat je onderarmen volledig op de tafel kunnen rusten. Leg je toetsenbord in dat geval verder weg.

Belangrijkste adviezen voor gezond thuiswerken:

  • Gebruik een los toetsenbord en muis.
  • Gebruik kussens om op tafelhoogte te komen met je armen.
  • Blijf altijd rechtop zitten, tegen je stoelleuning aan.
  • Probeer niet gespannen te zitten.
  • Beweeg extra veel en sta regelmatig op.
  • Voer telefoongesprekken staand of lopend.
  • Doe schouder- en nekoefeningen.
  • Werk wisselend op de bank.

bron: www.nu.nl

< Naar het kennisbank overzicht

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief, mis niks en ontvang speciale aanbiedingen plus de belangrijkste ICT nieuws, tips & tricks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.